Voor een beter leven in Ivoorkust

Bigger Picture Clothing in de strijd tegen albinisme in Afrika

Onze eerste collectie is ontworpen rondom het thema ‘Ivoorkust’. Voor elk product dat we hiervan verkopen, ondersteunen we de albinistische community in Ivoorkust met een deel van het geld. Dit doen we door een lokale zonnebrand productie faciliteit op te zetten in Abidjan. Zo kunnen we bijdragen aan levensomstandigheden met zonnebrand, educatie, training en werkgelegenheid.

Hoe proberen wij te ondersteunen?

Albino’s hebben een tekort aan pigment om tegen de zon beschermd te zijn. Hun huid verbrandt onmiddellijk en daardoor is zonnebrand essentieel. Bij Bigger Picture Clothing geloven we niet in eenmalig doneren. Wij geloven in het creëren van een systeem die duurzame ontwikkeling bevordert. Daarom zijn we gaan samenwerken met de Nederlandse stichting “Albinisme in Afrika”, die we ondersteunen in het opzetten van een lokale zonnebrand productiefaciliteit in Abidjan, Ivoorkust. Met een deel van het geld van elk verkocht product, kunnen we deze productiefaciliteit ondersteunen. De ondersteuning bestaat uit de volgende onderdelen: het delen van kennis, het vormgeven van de juiste receptuur, voorzien in educatie over de productie en het bevoorraden van vaseline (een cruciaal ingrediënt).

Strijd tegen albinisme in Afrika - Bigger Picture Clothing

Tot slot zorgen we ervoor dat leden van de albinistische community zelf de zonnebrand produceren (zoals Marie-Noëlle op de foto), zij ontvangen hier uiteraard een vergoeding voor. Uiteindelijk wanneer alle potten zonnebrand succesvol geproduceerd zijn, worden deze gratis gedistribueerd binnen de albinistische community. Op deze manier kunnen we lokaal duurzame & positieve impact creëren.

Resultaten van het afgelopen jaar van dit project

  • 730 albino's in Ivoorkust voorzien van zonnebrand
  • 266.450 porties aan zonnebrand zijn geproduceerd en gedistribueerd
  • De albinistische community in Ivoorkust groeide in 2020 naar een totaal aantal van meer dan 1.100 mensen

Samen kunnen we ervoor zorgen dat elke persoon met albinisme in Ivoorkust beschermd is tegen de zon!