Hi there!

Laten we hopen dat je hier niet bent omdat er iets mis is gegaan. Als dat wel zo is, maak je dan geen zorgen, wij helpen je graag verder!

Omdat we ernaar streven zo duurzaam mogelijk te zijn, willen we de hoeveelheid (scheepvaart)verkeer die we met ons merk creëren tot een minimum te beperken. Natuurlijk heb je alle recht om je bestelde artikel(en) te retourneren. We vragen je echter vriendelijk om goed na te denken over de specifieke artikelen en maten die jij bestelt, zodat we de hoeveelheid retourverkeer kunnen minimaliseren en zorg kunnen dragen voor onze planeet. Via deze website en onze sociale mediaplatformen zullen wij u zoveel mogelijk informatie geven over de pasvorm, materialen etc.”

Frequently Asked Questions

Bestellingen en verzending

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

Alle bestellingen worden zo snel mogelijk en in ieder geval binnen 2 werkdagen verzonden. In Nederland wordt de bestelling binnen 24 uur geleverd vanaf het moment dat wij deze naar je verzenden. Voor andere landen kan de verzending iets langer duren.

Hoe volg ik de status van mijn bestelling?

Je ontvangt van onze vervoerder een track & trace e-mail. Hier kun je jouw bestelling mee volgen.

Verzenden jullie naar mijn land?

Yes, wij verzenden wereldwijd. Bij verzendingen buiten Europa kan de levertijd echter iets langer duren.

Hoe verzorg ik de producten?

Wij raden aan om de kleding binnenstebuiten te wassen/strijken. Wat betreft wassen adviseren wij een maximale temperatuur van 30 graden Celsius. Het is altijd het beste om kleding op te hangen en te drogen.

Maken jullie gebruik van duurzame verpakkingsmaterialen?

Ja, dat doen we zeker. Het tot stand brengen van de nieuwe wereld is een van onze kernwaarden en we nemen onze zorg voor de planeet zeer serieus. Al onze verpakkingsmaterialen zijn duurzaam, we gebruiken composteerbare polymailers en composteerbare verzendlabels. Bovendien worden producten verpakt in duurzaam vloeipapier met duurzame stickers. Op deze manier zorgen wij ervoor dat u de beste klantervaring krijgt, terwijl we zorg dragen voor onze prachtige planeet.

Ondersteunt elke bestelling jullie impactvolle projecten?

Ja, omdat het verspreiden van vreugde en het inspireren van anderen een van onze kernwaarden is, ondersteunen we altijd projecten voor elk product dat we verkopen. De exacte bijdrage die u heeft door de aankoop van één enkel product staat altijd vermeld in de productomschrijving. Wilt u meer weten over de wijze waarop uw bijdrage wordt ingezet, ga dan naar de pagina ‘onze impact’ voor een uitgebreide beschrijving. Wilt u nog meer weten, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Worden mijn artikelen in één pakket geleverd?

Met oog op het milieu hebben we altijd de neiging om artikelen zo duurzaam mogelijk te verzenden. Dit betekent dat wij bestellingen altijd in één pakket versturen. Mocht uw bestelling zo groot zijn, dat zelfs ons grootste pakket niet groot genoeg is, dan kunnen wij op de meest milieuvriendelijke manier meerdere pakketten inzetten.

Hoe wijzig ik mijn verzendadres?

Je kunt jouw adres wijzigen in je eigen account. Mocht dit niet werken, dan kun je altijd een e-mail sturen naar info@biggerpictureclothing.com, dan zorgen wij voor de wijzigingen, zodat je kunt genieten van bezorging op het juiste adres.

Retouren en ruilen

Wat is het retour- en omruilbeleid?

  • Om voor retournering in aanmerking te komen, moeten de artikel(en) zich in dezelfde staat bevinden als waarin u deze heeft ontvangen, in de originele verpakking en voorzien van de originele labels. Geen zorgen, de toegevoegde cadeaus (zoals de bedankkaartjes) zijn helemaal van jou!
  • Om contact op te nemen over retourzendingen, kunt u ons een e-mail sturen met het volgende onderwerp: “Uw naam – Productretour”. Vermeld in de e-mail de volgende zaken: het ordernummer – bestelde product(en) – product(en) dat je wilt retourneren – reden van retour.
    Wij beantwoorden alle retour-e-mails binnen 48 uur.
  • U kunt een product retourneren tot 14 dagen vanaf de datum waarop wij het naar u hebben verzonden.
    Als u een product retourneert omdat het defect is, vergoeden wij uw verzendkosten voor het retourneren van het/de artikel(en) en/of sturen wij u een nieuw artikel of uw geld terug. Als u om andere redenen een artikel retourneert, worden de verzendkosten voor het retourneren van het artikel(en) niet terugbetaald.
  • U dient de goederen naar het volgende adres te sturen: Witte Vlinderweg 11, 1521 PS, Wormerveer, Nederland.

Ik heb het verkeerde product ontvangen

Wij streven ernaar om dit nooit te laten gebeuren, maar ook wij zijn mensen en fouten maken hoort daarbij. Uiteraard sturen wij u direct de juiste artikelen toe en verzoeken wij u vriendelijk het verkeerde artikel te retourneren (uiteraard op onze kosten).

Mijn bestelling is beschadigd aangekomen

Je kunt ons een foto sturen van de schade, dan sturen wij jou direct een nieuw artikel toe. Wij kunnen je vragen het artikel te retourneren (uiteraard op onze kosten), zodat wij het kunnen gebruiken voor recycling.

Kan ik een artikel dat uitverkocht is, vooraf bestellen?

Wij werken met beperkte hoeveelheden, zodat wij geen kledingafval creëren, hierdoor kan het voorkomen dat er iets uitverkocht is. Je kunt altijd op de knop ‘Houd mij op de hoogte als het weer op voorraad is’ drukken. Zo weten wij wanneer wij deze weer kunnen bevoorraden, zodat wij aan uw wensen kunnen voldoen.

Krijg je de verzendkosten terug?

Het volledige door u betaalde bedrag wordt terugbetaald, met uitzondering van de verzendkosten. Alleen wanneer het onze fout is dat u uw artikel moet retourneren, vergoeden wij de verzendkosten voor het retourneren van het/de product(en). Bijvoorbeeld doordat een artikel defect is of omdat wij het verkeerde product naar u hebben verzonden. Deze keuze hebben wij gemaakt vanuit duurzaamheidsperspectief, om de hoeveelheid scheepvaartverkeer die wij creëren te minimaliseren.

Hoe bereik ik de klantenservice?

Je kunt ons altijd mailen naar info@biggerpictureclothing.com. Wij streven ernaar om altijd binnen 2 werkdagen te reageren. Ook kun je gebruik maken van de chatfunctie op deze website. Wanneer er iets gebeurt, staan ​​wij klaar om jou te helpen!

Wanneer heb ik mijn geld terug?

Wij proberen altijd het geld zo snel mogelijk terug te storten. Je krijgt je geld minimaal 10 werkdagen nadat wij de retourzending hebben ontvangen terug.

Kan ik een product omruilen in plaats van een terugbetaling?

Een product ruilen in plaats van een terugbetaling is altijd mogelijk, laat het ons wel weten in jouw retourmail.

Over het merk

Ondersteunt elke bestelling jullie impactvolle projecten?

Ja, omdat het verspreiden van vreugde en het inspireren van anderen een van onze kernwaarden is, ondersteunen we altijd projecten voor elk product dat we verkopen. De exacte bijdrage die u heeft door de aankoop van één enkel product staat altijd vermeld in de productomschrijving. Wilt u meer weten over de wijze waarop uw bijdrage wordt ingezet, ga dan naar de pagina ‘onze impact’ voor een uitgebreide beschrijving. Wilt u nog meer weten, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Is Bigger Picture Clothing® betrouwbaar?

Hoewel we Tim Hofman graag aan boord hebben als merkambassadeur, streven we er niet naar om ons YouTube-debuut te maken in de Nederlandse YouTube-serie ‘BOOS’, maak je geen zorgen, we zullen transparant zijn en je goed van dienst zijn ;).

onze gegevens

Contact

Witte Vlinderweg 11
1521 PS Wormerveer

support@biggerpictureclothing.com
085 0708255

Bigger Picture Clothing is een merknaam van:
IDV media BV
KvK nummer 57542996

naar IDV